Acasă Politic Bucuresti: Procurorii cer 20 de ani de inchisoare pentru Dinu Patriciu

Bucuresti: Procurorii cer 20 de ani de inchisoare pentru Dinu Patriciu

DISTRIBUIȚI

111882 – 18072012 – Procurorii au cerut, miercuri, 20 de ani de inchisoare pentru Dinu Patriciu in dosarul Rompetrol. Totodata, procurorii mai cer si scehestrul pe 9 milioane de euro din banii omului de afaceri.

Propunerea procurorilor a fost inaintata judecatorilor, astfel ca nu vorbim despre o sentinta in acest caz. Magistratii vor decide in zilele urmatoare, a explicat avocatul lui Dinu Patriciu, Gheorghe Dragomir.

Totodata, reprezentantul legal al lui Patriciu a tinut sa sublinieze ca sentinta nu va fi una definitiva si va putea fi atacata cu recurs.

„Asteptam ca judecatorul sa analizeze materialele depuse de noi si va da o sentinta. Cel mai probabil, sentinta va fi amanata pentru ca sunt multi acocati si judecatorii trebuie sa analizeze toate declaratiile.

Dinu Patriciu este acuzat de sapte infractiuni economice, printre care delapidare, spalare de bani si manipularea pietei de capital. Pentru aceste infractiuni, legea prevede o pedeapsa intre 10 si 20 de ani, iar procurorii au cerut pedeapsa maxima.

Procurorii mai cer si sechestru pe 9 milioane de euro din averea lui Dinu Patricu si a altui inculpat din dosarul Rompetrol pentru recuperarea unui prejudiciu cauzat de spalare de bani. De altfel, cuantumul total al prejudiciului din dosar este estimat de catre procurori la 85.000.000 de euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.