Acasă Politic Bucuresti: Proiectul noii Legi a Sanatatii, lansat in dezbatere publica

Bucuresti: Proiectul noii Legi a Sanatatii, lansat in dezbatere publica

DISTRIBUIȚI

111487 – 03072012 Reorganizarea caselor de asigurari de sanatate, a spitalelor, precum si introducerea asigurarii facultative se numara printre schimbarile care vor fi aduse sistemului sanitar din Romania, conform proiectului noii legi a sanatatii lansate, astazi, in dezbatere publica, de Ministerul Sanatatii.

In prezent, sistemul sanitar din Romania este reglementat prin Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, act normativ structurat pe domenii, in XVII titluri. Totusi, Ministerul Sanatatii a lansat, astazi, proiectul noii legi a sanatatii, care, potrivit institutiei, vizeaza reorganizarea sistemului de asigurari de sanatate, organizarea si functionarea spitalelor, precum si cresterea controlului calitatii servicii si cresterea rolului Ministerului Sanatatii (MS) in monitorizarea si controlul politicilor de sanatate.

„Propunerea legislativa are in vedere in primul rand, reducerea dezechilibrului financiar si regandirea organizatorica si functionala a intregului sistem sanitar. Proiectul de lege propune un model care sa creasca baza de colectare a contributiilor de asigurari de sanatate, sa asigure utilizarea eficienta a rersurselor financiare, pastrand eforturile contribuabililor in actualele limite”, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, in cadrul unei conferinte de presa organizate recent. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.