Acasă Politic Bucuresti: Reteaua Blejnar – Marta – Nemes a expatriat milioane de dolari...

Bucuresti: Reteaua Blejnar – Marta – Nemes a expatriat milioane de dolari in Emiratele Arabe Unite

DISTRIBUIȚI

111686 – 11072012Membrii reţelei de contrabandă cu produse petroliere destrucurată de procurorii DNA şi din care fac parte fostul preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, fostul său şef de cabinet – Codruţ Marta şi fostul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă, îşi scoteau banii negri produşi din contrabandă în afara ţării. Din referatul DNA cu propunere de arestare preventivă a lui Comăniţă şi Marta rezultă că banii erau expatriaţi chiar în Emiratele Arabe Unite, într-o firmă controlată de unul din capii reţelei, Radu Nemeş. Nemeş şi Marta sunt dispăruţi în acest moment, procurorii DNA cerând arestarea acestora în lipsă.Potrivit datelor DNA, membrii reţelei ar fi scos din ţară în patru luni aproape trei milioane de dolari.

„Astfel, în perioada 10.10.2011 – 13.01.2012, plăţile efectuate de SC Inkasso Jobs către Corralys Investiment Limited şi având la bază importuri fictive însumează 2,88 milioane de dolari SUA. Subiectul celor opt plăţi externe efectuate de SC Inkasso Jobs SRL a făcut obiectul unei discuţii purtate între Marta Codruţ Alexandru şi Buliga Mihai, în data de 16.02.2012, ocazie cu care acesta din urmă i-a spus interlocutorului că are cunoştinţă de „dosar” întrucât s-a ocupat personal de întocmirea acestuia”, se arată în referatul procurorilor DNA care precizează că firma Corralys este din Emiratele Arabe Unite.

Din datele din Monitorul Oficial rezultă că reprezentantul firmei Corralys în România este chiar Radu Nemeş, firma fiind acţionară într-o altă societate deţinută de Nemeş, SC Optima Business SRL.

SC Inkasso Jobs este una din firmele despre care procurorii DNA spun că este implicată în reţeaua de societăţi care făceau evaziune fiscală cu produse petroliere. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.