Acasă Politic Bucuresti: Traian Basescu: “Cei care au organizat această lovitură de stat trebuie...

Bucuresti: Traian Basescu: “Cei care au organizat această lovitură de stat trebuie să răspundă”

DISTRIBUIȚI

112147 – 30072012 – “Aş remarca faptul că românii, circa 10,5 milioane, nu au participat la referendum sau au spus nu propunerii de suspendare a preşedintelui.Trebuie să înţelegem că naţiunea română are 22 de milioane de cetăţeni şi nu doar 7 milioane. Dacă cineva îşi propune să-i reprezinte doar pe cei 7 milioane, eu nu pot fi preşedinte decât pentru cei 22 de milioane”, a spus, luni, preşedintele suspendat Traian Băsescu, la sediul său de campanie.“Instituţii fundamentale ale statului au fost blocate prin ordonanţe de urgenţă. Semnalul preluat de mine este că românii îşi doresc un echilibriu al puterilor statului şi nu vor să pună în mâna unui singur om instituţiile statului. Cer USL să încheie războiul împotriva instituţiilor statului. Trebuie să consolidăm instituţiile, nu să le subordonăm.

Partidele nu au ce căuta în funcţionarea instituţiilor independente. Referendumul ne-a arătat că în politică trebuie să existe limite. Aşa au acţionat cei 10,5 milioane de electori, au transmis un mesaj ferm. Propun tuturor politicienilor, indiferent de partid, să aibă în vedere că eforturile făcute de români în cei trei ani de criză nu trebuie neglijate din cauza bătăliei politice”, a adăugat Traian Băsescu.

“Voi veghea ca responsabilii pentru iregularităţi să răspundă. E nepermis ca procesele electorale să fie viciate de iregularităţi concepute, pregătite şi executate în timpul votului.România a suferit daune enorme financiare, investiţionale şi de imagine ca urmare a loviturii de stat din 3-6 iulie. Convingerea mea e că acei care au organizat această lovitură de stat trebuie să răspundă. S-a ajuns la limita pe care societatea românească o mai poate suporta”, a ţinut să sublinieze preşedintele suspendat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.