Acasă Politic Bucuresti: Un nou implant cohlear la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” din...

Bucuresti: Un nou implant cohlear la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti

DISTRIBUIȚI

111945 – 20072012 – Un nou implant cohlear cu portelectrod lung va fi efectuat pe 23 iulie la Spitalul pentru copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Pacienta este o fetiţă în vârstă de 11 ani, care a fost protezată în urmă cu 7 ani, însă proteza auditivă s-a dovedit a fi ineficientă. Micuţa s-a prezentat la medic pentru diagnostic, în urmă cu 6 luni. După efectuarea testelor audiologice la Clinica Urechii, s-a constatat că aceasta suferea de o hipoacuzie neurosenzorială cu scădere pe frecvenţele medii şi înalte peste 85 de decibeli.

Consultul logopedic a indicat că fetiţa vorbea articulat, dar nu putea înţelege şi nu putea reproduce cuvintele pe care le auzea în mediul de zgomot. De aceea, s-a decis implantarea cohleară cu portelectrod lung pentru a stimula cât mai aproape filetele nervului auditiv.

Resursele financiare utilizate pentru realizarea intervenţiei chirurgicale provin parţial din banii pacientului, urmând a fi completaţi din sponsorizările obţinute prin implicarea prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, directorul spitalului.

Costul unei astfel de operaţii se ridică la 25.000 de euro.

Implantul cohlear este un tip special de proteză auditivă pentru copiii şi adulţii cu hipoacuzie bilaterală severă, profundă, adică pentru acei pacienţi care nu se descurcă în conversaţii nici cu ajutorul celor mai puternice proteze auditive.

Implantul cohlear, spre deosebire de protezele auditive tradiţionale, (care utilizează structurile rămase intacte ale urechii, amplificând semnalul sonor), aduce informaţiile sonore direct la nervul auditiv prin curenţi electrici slabi, fără a străbate calea convenţională formată din urechea externă, medie şi internă.

Beneficiile aduse de implantul cohlear sunt numeroase: aduce pragul auditiv spre valori normale, îmbunătăţeşte perceperea vorbirii, favorizează dezvoltarea şi producerea vorbirii şi îmbunătăţeşte labiolectura în cazul copiilor implantaţi la vârste mai mari.

Implantul cohlear face parte din programul iniţiat de managerul Spitalului de copii „Grigore Alexandrescu”, Prof. Dr. Dan Mircea Enescu care s-a implicat in formarea echipei de implant cohlear din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu” şi care a contribuit efectiv la efectuarea acestei intervenţii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.