Acasă Politic Bucuresti: Unicul candidat la sefia PDL a castigat

Bucuresti: Unicul candidat la sefia PDL a castigat

DISTRIBUIȚI

111414 – 01072012Vasile Blaga este noul presedinte al PDL, el primind cu lejeritate majoritatea voturilor colegilor sai in cadrul Conventiei extrairdinare a partidului care a avut loc sambata. Blaga a obtinut 1.197 voturi pentru si 28 impotriva, el fiind unicul candidat la functia de presedinte al PDL. Noul presedinte al PDL si-a anuntat colegii de partid, reuniti la Palatul Parlamentului, ca imediat vor intra in campanie electorala pentru alegerile parlamentare. Blaga a vorbit despre reorganizarea filialelor neperformante, anuntand si ca diaspora trebuie sa fie mai bine reprezentata in partid. Aluziile la cei care se ocupa de romanii din afara vin dupa ce organizatia PDL Germania a acuzat sambata ca alegerile au fost trucate

si membrilor PDL le-au fost impartite liste cu nume, pentru a fi favorizati apropiatii lui Blaga.

Noul lider PDL a spus insa ca este total impotriva „oricaror liste si nu le-a folosit la nimic celor care le-au folosit pentru ca partidul a votat azi cum le-am cerut: cu capul. Stiu ce inseamna sa se voteze astfel, pentru ca asa s-a votat la ultima Conventie”.

„Nicio organizatie interna nu e a nimanui, e a partidului, si partidul nu e al meu, e al tuturor, diaspora nu inseamna cativa oameni suparati. Diaspora trebuie sa fie mai bine reprezentata in PDL”, a spus Blaga.

„Campania pentru noiembrie incepe maine”, a afirmat Blaga, anuntandu-si colegii ca isi doreste „un partid muncitor, disciplinat, condus de un BPN lucrativ, in care toti colegii sa stie exact cu ce se ocupa si vor sti acest lucru, pentru ca maine ii convoc pe toti la o sedinta informala la orele 15.00 la sediul partidului, sedinta normala urmand sa aiba loc luni”.

„Obiectivele biroului sunt clar trasate: va trebui sa ne ocupam de organizarea partidului, va trebui sa reinnodam dialogul cu societatea civila, sa ne imbunatatim comunicarea, sa aducem aproape de noi acel segment al societatii civile care impartaseste ideile de dreapta. Va trebui sa ne opunem cu tarie USL, care nu are de cateva luni alt obiectiv decat de a sapa in fiecare zi la temelia statului de drept, de a petrece 70% din sedintele de guvern pentru a gasi galceava cu oricine, de a gasi in fiecare zi grajdani care sa le acopere nelegiuirile, plagiatul”.

„Nu-i cerem domnului Ponta sa procedeze altfel in cazul sau decat a procedat in cazul Mang. Poporul trebuie sa inteleaga: furtul este furt, furtul intelectual este tot furt”, a spus Blaga.

Conventia Nationala Extraordinara a PDL de sambata a fost una in general lipsita de surprize, insa au existat tensiuni, nemultumiti si chiar acuzatii de frauda la vot.

Printre cei care au fost dezamagiti s-a numarat Teodor Baconschi, iar Elena Udrea s-a aratat la randu-i deranjata de alegerile de sambata, ea sustinand ca ar trebui sa fie organizata o noua Conventie dupa alegerile parlamentare din toamna.

Mai mult, organizatia PDL din diaspora, condusa de deputatul William Branza, a acuzat noua conducere ca a trucat alegerile, astfel incat Vasile Blaga sa aiba la conducere oamenii sai.

Conventia Nationala Extraordinara a fost convocata dupa ce PDL a inregistrat rezultate foarte slabe la alegerile locale din 10 iunie. Dupa alegeri, conducerea partidului, in frunte cu Emil Boc, si-a dat demisia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.