Acasă Politic Chisinau: Legea privind redobândirea cetăţeniei române va fi modificată

Chisinau: Legea privind redobândirea cetăţeniei române va fi modificată

DISTRIBUIȚI

112073 – 26072012 – Noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din România, Gheorghe Emacu, a anuntat la Chisinau ca vrea să modifice Legea privind redobândirea cetăţeniei. Acesta va propune în scurt timp cu câteva amendamente la lege pentru ca aceasta să fie mai eficienta. Propunerile  vor fi inaintate Ministrului Justitiei, Titus Corlatean, transmite Romanian News. Emacu  a declarat că a identificat  anumite probleme, după discuţiile pe care le-a purtat cu colegii săi din Ambasada României în Republica Moldova, dar a dat asigurări că autorităţile de la Bucureşti depun eforturi constante pentru a le oferi cetăţenilor Republicii Moldova condiţii din ce în ce mai bune de redobândire a cetăţeniei române.

Ministrul justitiei de la Chisinau, Oleg Efrim, i-a promis preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie  tot sprijinul necesar şi l-a îndemnat  să-i semnaleze direct orice tentative ale unor funcţionari de la Chişinău de a transforma într-o afacere procesul de redobândire a cetăţeniei române.

In cursul vizitei la Chisinau Gheorghe Emacu se întâlneste cu responsabili din Direcţia notariat şi avocatură a Ministerului Justiţiei de la Chişinău, dar şi cu persoane din conducerea Serviciului Stării Civile.

Pe 11 iulie, premierul român Victor Ponta l-a demis pe preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, Nicoleta Eucarie, şi l-a numit în funcţie pe Gheorghe Emacu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.