Acasă Politic Giurgiu: Poluarea cu produse petroliere pe Dunare a fost limitată

Giurgiu: Poluarea cu produse petroliere pe Dunare a fost limitată

DISTRIBUIȚI

111775 – 13072012 – Dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu a fost informat vineri de către reprezentanţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale S.A. Giurgiu (CNAPDF), că la orele 10.30 a fost observată o poluare cu produs petrolier pe fluviul Dunărea, în zona Dunapref Giurgiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

O echipă din cadrul CNAPDF Giurgiu a intervenit pentru limitarea efectelor poluării cu materiale absorbante şi dispersante. De asemenea, personalul SGA Giurgiu s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că poluarea se manifestă prin prezenţa irizaţiilor petroliere discontinue pe o lungime de circa 2 km şi o lăţime de 2- 3 m.

Reprezentanţii Staţiei Hidrologice Giurgiu s-au deplasat la faţa locului pentru constatare şi intervenţie, precum şi pentru recoltare de probe de apă. Se încearcă identificarea poluatorului – probabil o navă aflată în tranzit care a eliberat ape de santină.

Intervenţiile efectuate până în prezent îşi produc efectele de neutralizare şi, drept urmare, poluarea capătă un caracter local. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.