Acasă Politic Londra: Cei zece politisti romani detasati la Londra au fost primiti la...

Londra: Cei zece politisti romani detasati la Londra au fost primiti la New Scotland Yard

DISTRIBUIȚI

111846 – 17072012 – Cei zece poliţişti români care urmează să îşi desfăşoare activitatea, în următoarele trei luni, alături de poliţişti englezi, în cadrul unei misiuni operative la Londra, au fost primiţi marţi la sediul New Scotland Yard, de către şeful Metropolitan Police, comisarul Bernard Hogan Howe.

La întâlnire au participat, de asemenea, ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, ataşatul de afaceri interne şi ofiţeri din cadrul Metropolitan Police care vor lucra alături de poliţiştii români în această perioadă.

Cu acest prilej, şeful Poliţiei Metropolitane a mulţumit părţii române pentru concretizarea, într-un timp foarte scurt a acestei iniţiative de colaborare şi a reiterat excelenta cooperare existentă între structurile de aplicare a legii din România şi Metropolitan Police.

Oficialul britanic a mai precizat că acesta este primul proiect de o asemenea amploare organizat de către Metropolitan Police cu un partener extern, iar instituţia pe care o reprezintă are în vedere extinderea colaborării cu Poliţia Română, detalii în acest sens urmând să fie discutate cu prilejul vizitei pe care comisarul Bernard Hogan Howe o va efectua în luna noiembrie în România.

Prezent la eveniment, ambasadorul României la Londra a menţionat că acest proiect este parte a unei abordări mai ample, bazată pe schimbul de bune practici, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, pornind de la Parteneriatul Strategic dintre România şi Marea Britanie.

Misiunea operativă a poliţiştilor va dura trei luni şi are ca scop acordarea de sprijin şi asistenţă Poliţiei din Londra atât în relaţia cu victimele, cu membrii comunităţii, cât şi în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români. Totodată, un obiectiv important al acestei misiuni constă şi în facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

Pe parcursul celor trei luni, poliţiştii români vor lucra alături de poliţişti din cadrul Metropolitan Police şi vor fi angrenaţi în activităţi de patrulare, verificare a documentelor autoturismelor, investigare a cazurilor de criminalitate organizată şi acordarea de asistenţă pentru victimele infracţiunilor.

Poliţiştii români sunt specializaţi în combaterea infracţiunilor judiciare şi de criminalitate organizată, au experienţă în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii şi sunt cunoscători ai limbii engleze. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.