Acasă Politic Paris: Seful Diplomatiei romane s-a intalnit cu omologul sau britanic

Paris: Seful Diplomatiei romane s-a intalnit cu omologul sau britanic

DISTRIBUIȚI

111591 – 06072012 – Ministrul afacerilor externe Andrei Marga, a avut, vineri, în marja Conferinţei internaţionale „Prietenii poporului sirian”, care se desfăşoară la Paris, reuniuni bilaterale cu omologii săi, William Hague, ministrul britanic al afacerilor externe, Ahmet Davutoglu, ministrul afacerilor externe al Turciei şi Sabah Al Khalid Al Hamad Al Sabah, ministrul afacerilor externe al Statului Kuwait.

Discuţiile cu ministrul William Hague s-au concentrat pe problematica relaţiilor bilaterale dintre România şi Marea Britanie, precum şi pe modalităţile concrete de îmbunătăţire a cooperării la nivel bilateral şi european. Cei doi oficiali au evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor politice între cele două ţări, în cadrul Parteneriatului Strategic. Referitor la relaţiile economice, şeful diplomaţiei române a reiterat interesul pentru dezvoltarea şi diversificarea investiţiilor britanice în România.

În cadrul întrevederii cu ministrul Ahmet Davutoglu, a fost reiterat interesul pentru menţinerea unui dialog constant la nivel, cu precădere în vederea finalizării şi semnării Planului de Acţiuni al Parteneriatului Strategic. Demnitarul român a reiterat sprijinul pentru aderarea Turciei la UE, exprimând speranţa realizării unor progrese substanţiale şi în perioada următoare. Totodată, a fost realizat un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din Nordul Africii şi Orientul Mijlociu, cu accent pe situaţia din Siria.

Dialogul cu ministrul kuweitian Sabah Al Khalid Al Hamad Al Sabah a oferit prilejul analizării realizărilor în plan bilateral, precum şi identificării mijloacelor de intensificare a cooperării între România şi Kuweit. Cei doi oficiali au exprimat disponibilitatea pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, atât în ceea ce priveşte dialogul politic, cât şi cooperarea sectorială, cu accent pe dimensiunea economică. A fost realizat, de asemenea, un schimb de opinii într-o serie de dosare internaţionale actuale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.