Acasă Politic A treia campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri din...

A treia campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri din Vama Veche, la final

DISTRIBUIȚI

112746 – 27082012 – Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Asociaţia Carusel şi cu sprijinul organizaţiilor neguvernamentale cu experienţă în domeniu – Asociaţia Română Anti-SIDA, Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcolismului şi Toxicomaniilor,

Samusocial, Romanian Angel Appeal şi Love Plus (Population Services International), a organizat în perioada 1 – 15 august 2012, în Vama Veche, campania de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri „Fără riscuri în plus!”. Sponsorii campaniei au fost Compania DAAS România şi International Police Association- România.

Aceasta a fost cea de-a şasea campanie estivală iniţiată de Agenţia Naţională Antidrog pe litoralul Mării Negre şi cea de-a treia campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri în Vama Veche.

Creşterea prevalenţei consumului de droguri la nivel naţional şi studiile referitoare la comportamentele vizând HIV şi hepatitele virale de tip B şi C în rândul consumatorilor de droguri injectabile au condus la necesitatatea organizării acestei campanii de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri. Vama Veche atrage un număr mare de tineri, creându-se astfel condiţiile unui consum riscant de droguri.

„Fără riscuri în plus!” este o campanie de prevenire şi de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, adresată în primul rând persoanelor care deja au iniţiat consumul. Conceptul de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri este o abordare de sănătate publică, ce se concentrează mai mult pe reducerea consecinţelor nefavorabile (negative) ale consumului de droguri decât pe eliminarea consumului sau pe abstinenţă.

Echipa de implementare a fost compusă din medici, psihologi, asistenţi sociali şi jurişti, care au reprezentat atât Agenţia Naţională Antidrog, cât şi Asociaţia Carusel. Membrii echipei au avut experienţă în lucrul cu persoanele consumatoare de droguri şi au asigurat, pe lângă acţiuni de informare şi discuţii libere de la egal la egal. Echipa campaniei a amplasat un cort ca punct fix de lucru de la care s-a plecat pe teren (plajă şi terase) pentru a informa tinerii cu privire la riscurile asociate consumului de droguri. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.