Acasă Politic Avionul prabusit la Craiova s-a lovit de un stalp inainte de impactul...

Avionul prabusit la Craiova s-a lovit de un stalp inainte de impactul cu solul

DISTRIBUIȚI

112711 – 24082012 – Avionul militar care s-a prabusit, joi, la Craiova s-a lovit de un stalp din beton inainte de impactul cu solul, dupa un minut de la decolare, iar comandorul Mihail-Relu Ioana s-a catapultat cu una sau doua secunde inainte de izbirea aeronavei de stalp,

potrivit datelor preliminare ale anchetei.

Prim-procurorul adjunct de la Parchetul Militar Timisoara Catalin Pitu a declarat, vineri, ca din primele cercetari de la fata locului a reiesit ca aeronava IAR 99 Soim, prabusita, joi, la Craiova, s-a lovit de un stalp din beton inainte de impactul cu solul.

„Avionul s-a lovit de un stalp din beton, inainte de impactul cu solul, dupa un minut de la decolare. A pierdut din inaltime din cauze inca necunoscute, vom stabili acest lucru ulterior. Comandorul Mihai Relu-Ioana s-a catapultat cu una sau doua secunde inainte de impactul cu stalpul. Urmeaza sa il audiem pe copilot cand acesta va fi apt sa discute cu anchetatorii”, a declarat Catalin Pitu.

Potrivit sursei citate, cutia neagra si bucati din avion au fost preluate de anchetatori si duse la Bucuresti pentru expertiza, iar conturarea primelor concluzii ale anchetei ar putea dura pana la trei saptamani.

„Ancheta noastra presupune colectarea concluziilor tehnice in urma citirii datelor de catre anchetatorii care expertizeaza cutia neagra a avionului. Apoi urmeaza audierea martorilor si a pilotului supravietuitor. Preconizam sa avem primele concluzii peste doua sau trei saptamani”, a afirmat Pitu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.