Acasă Politic Braşov: Patronatul Presei din România solicită o întrevedere cu Guvernul pentru a...

Braşov: Patronatul Presei din România solicită o întrevedere cu Guvernul pentru a discutata problemele cu care se confruntă editorii din mass-media

DISTRIBUIȚI
presa

presa112297 – 06082012 – Presa este unul dintre domeniile cele mai afectate de criza din economia românească, iar Guvernul trebuie să înţeleagă riscul pe care o asemenea situaţie îl reprezintă pentru democraţie şi trebuie să intervină de urgenţă.

Aceasta este concluzia la care au ajuns membrii Comitetului Director al Patronatului Presei din România – ROMEDIA, reunit la Braşov pentru a analiza stadiul economic în care se află presa locală din România.

În ultimii ani, numeroase publicaţii pe print şi-au încetat apariţia şi altele se află încă într-o situaţie financiară foarte dificilă, care pune în pericol multe locuri de muncă. În perioada imediat următoare, pe fondul încercărilor de reducere a cheltuielilor, vor avea loc  noi concedieri, atât în presa scrisă, cât şi în cea audiovizuală.

În plus, dincolo de restrângerea îngrijorătoare a activităţilor din mass-media, concomitent cu reducerile de locuri de muncă, sunt îngrădite, practic, dreptul la opinie şi accesul la informaţiile de interes public, situaţie care atentează la valorile democraţiei.

În condiţiile implicaţiilor semnificative pe care restrângerile activităţilor de presă le au în comportamentul celor responsabili de garantarea libertăţii presei, Patronatul Presei din România – ROMEDIA solicită Guvernului României, în regim de urgenţă, o întrevedere în care să fie discutate, cu realism, problemele cu care se confruntă editorii din mass-media şi prezentarea unor soluţii identificate de patronat pentru ieşirea din impas.

Patronatul Presei din România – ROMEDIA, semnatar al Contractului Colectiv de Muncă la nivel de ramură, asigură Guvernul României că rămâne un factor de echilibru şi stabilitate pentru activitatea membrilor săi şi nu numai. Cele peste 40 de societăţi de presă şi cele peste 100 de posturi de radio asociate au reuşit cu mari eforturi să menţină până acum un echilibru între patroni, editori şi public.

Suntem convinşi că împreună cu reprezentanţii Guvernului vom apela la practica europeană pentru identificarea şi aplicarea soluţiilor necesare relansării mass-media din România. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.