Acasă Politic Brasov: Fostul primar din Sacele, trimis in judecata

Brasov: Fostul primar din Sacele, trimis in judecata

DISTRIBUIȚI

112764 – 28082012 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Laţa, fost primar al municipiului Săcele, judeţul Braşov, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu

contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în lunile mai şi iunie 2008, Vasile Laţa, în calitate de primar al municipiului Săcele, în scopul de a favoriza interesele financiare ale unei societăţi comerciale din Braşov, cu ocazia redactării contractului de lucrări având ca obiect lucrările de reparare a unor drumuri din municipiul Săcele, a inserat în cuprinsul contractului prevederi contrare legislaţiei relevante în domeniu. De asemenea, cu prilejul executării acestui contract, nu a luat măsuri de supraveghere a lucrărilor şi de recepţie a acestora şi a acceptat decontarea de două ori a unor cheltuieli şi a unor lucrări neexecutate.

Prin aceste nereguli, el a creat în dauna Primăriei municipiului Săcele un prejudiciu în valoare totală de 233.330,51 lei.

Până la finalizarea cercetărilor, Primăria Săcele nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra a patru terenuri şi a unui autoturism aparţinând lui Vasile Laţa.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Braşov. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.