Acasă Politic Bruxelles: Comisarul Viviane Reding va comenta rezultatele referendumului doar dupa ce Curtea...

Bruxelles: Comisarul Viviane Reding va comenta rezultatele referendumului doar dupa ce Curtea se va pronunta

DISTRIBUIȚI

 – 112207 – 01082012 – Președintele Comisiei Europene, Viviane Reding, va comenta tema referendumului organizat în România, după ce Curtea Constituțională se va pronunța. Prin intermediul purtătorului său de cuvânt, oficialul European a precizat pentru Calea Europeană: ”CCR încă nu s-a pronunțat cu privire la validitatea referendumului, astfel încât Comisia Europeană nu va face niciun comentariu în acest punct”.

Anterior referendumului pentru demiterea președintelui, comisarul european pentru Justiţie a fost tranșantă în afirmațiile privind situația politică din România: ”Acţiunile Guvernului de la Bucureşti din ultimele zile ameninţă şansele României de a adera la spaţiul Schengen şi ar putea amâna integrarea deplină în UE”. De asemenea, aceasta a mai afirmat că “dacă nu vor fi asigurări foarte credibile şi acţiuni concrete din partea guvernului român în privinţa restabilirii statului de drept în România, ţara ar putea pierde ani întregi în procesul de integrare deplină în UE. Noi privim faptele, nu promisiunile, legile, nu scrisorile”.

Curtea Constituţională s-a întrunit la ora 14.00, pentru a lua în discuţie rezultatele referendumului privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit EC, participarea la referendum a fost de 46,24%, iar dintre alegători, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, iar 11,15% s-au pronunţat împotrivă. Din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, de 18.292.464, au participat la referendum 8.459.053. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.