Acasă Politic Bucuresti: 18 persoane, printre care un jandarm, trimise in judecata pentru furt...

Bucuresti: 18 persoane, printre care un jandarm, trimise in judecata pentru furt din conductele petroliere

DISTRIBUIȚI

112779 – 28082012 – Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de Urmărire Penală a dispus, pe 24 august a. c., trimiterea în judecată a 18 inculpaţi acuzaţi de furt din conductele petroliere. Potrivit procurorilor, la data de 13 august a. c.,

un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov a sesizat DGA Ilfov cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită de către unul dintre cei 18 inculpaţi. Acesta din urmă i-a spus jandarmului că vrea să sustragă ţiţei din conductele petroliere care tranzitează zona, urmând ca pentru sprijinul acordat, denunţătorul să primească un autoturism şi diferite sume de bani. În schimbul acestor avantaje materiale denunţătorul, care avea ca atribuţie de serviciu paza conductelor care traversează judeţul Ilfov, trebuia să faciliteze montarea unei instalaţii artizanale pe conducte.

            În urma denunţului, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri din cadrul DGA Ilfov au extins cercetările descoperind activitatea infracţională a celor 18 inculpaţi.

În urma administrării unui material probator deosebit de complex a rezultat că, în perioada august – noiembrie 2008, cei 18 inculpaţi, dintre care unul având calitatea de subofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a municipiului Bucureşti, au sustras ţiţei din conductele magistrale administrate de o societate comercială, conducte ce traversează judeţele Ilfov, Prahova, Ialomiţa şi Călăraşi. Inculpaţii încărcau produsul respectiv în cisterne de mare tonaj şi îl valorificau în municipiul Ploieşti şi municipiul Slobozia.

Inculpaţii au sustras în total 2420,595 de tone de ţiţei, societatea păgubită constituindu-se parte civilă în procesul penal cu suma de 6.267.625,71 de lei.

            Inculpaţii au săvârşit în total un număr de 45 de acte materiale de furt calificat.

Dosarul a fost înaintat pentru judecare la Tribunalul Bucureşti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.