Acasă Politic Bucuresti: Accent pe continuarea cooperarii romano-candiene la reactoarele 3 si 4 de...

Bucuresti: Accent pe continuarea cooperarii romano-candiene la reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda

DISTRIBUIȚI

112624 – 21082012 – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, l-a primit marţi, în vizită de prezentare, pe ambasadorul Canadei la Bucureşti, Philippe Beaulne. Agenda convorbirilor s-a concentrat asupra stadiului actual al relaţiilor dintre România şi Canada,

precum şi asupra perspectivelor concrete de aprofundare a cooperării, atât în plan bilateral, cât şi la nivel multilateral.

A fost evocată, astfel, importanţa deosebită acordată de ambele părţi menţinerii interacţiunii strânse atât în plan politic, inclusiv prin intensificarea dialogului la nivel parlamentar, cât şi economic, prin sporirea volumului investiţiilor canadiene în ţara noastră. Un accent special a fost pus pe continuarea cooperării pentru finalizarea unităţilor 3 şi 4 ale Centralei de la Cernavodă.

Ministrul Titus Corlăţean a reiterat, cu acest prilej, interesul prioritar al ţării noastre pentru eliminarea obligativităţii regimului de vize pentru cetăţenii români care călătoresc în Canada, solicitând accelerarea procesului decizional intern canadian pe acest dosar, în vederea asigurării, astfel, a egalităţii de tratament pentru toţi cetăţenii europeni.

Au fost trecute în revistă, totodată, evoluţiile relevante din cadrul dialogului UE-Canada, şeful diplomaţiei române subliniind, în acest context, sprijinul politic pe care România îl acordă finalizării negocierilor cu privire la Acordul Economic şi Comercial Cuprinzător dintre UE şi Canada.

Cei doi oficiali au subliniat, de asemenea, importanţa deosebită acordată de fiecare dintre cele două state participării şi asigurării unei contribuţii de substanţă la pregătirea lucrărilor apropiatului Sommet al Francofoniei, care urmează a avea loc la Kinshasa, în intervalul 12-14 octombrie 2012. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.