Acasă Politic Bucuresti: ANCOM a semnat contractul pentru comparatorul de tarife

Bucuresti: ANCOM a semnat contractul pentru comparatorul de tarife

DISTRIBUIȚI

112681 – 23082012 – Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a desemnat compania UTI SYSTEMS S.A. drept castigatoare a licitatiei pentru realizarea aplicatiei online de comparare a ofertelor de comunicatii destinate utilizatorilor finali.

Valoarea contractului este de 1.067.941,86 lei, fara TVA si aplicatia va fi finalizata in prima parte a anului viitor.

Proiectul „Aplicatie online pentru compararea ofertelor de comunicatii destinate utilizatorilor finali” este implementat de ANCOM in cadrul operatiunii 1 „Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare” a Domeniului Major de Interventie 2 „Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice” din Axa Prioritara 3 „Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public” aferente Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Valoarea asistentei nerambursabile acordata din fonduri publice este de 886.198,32 lei.

In cadrul licitatiei au fost depuse 8 oferte din partea a 6 operatori economici si 2 asocieri de operatori economici. In urma analizarii ofertelor din punct de vedere al documentelor de calificare, al propunerii tehnice si propunerii financiare si in urma aplicarii criteriului de atribuire „oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic”, punctajul maxim a fost obtinut de compania UTI SYSTEMS.

La finalizarea proiectului, ANCOM va pune la dispozitia utilizatorilor finali prin intermediul unei pagini de internet o aplicatie interactiva care va oferi informatii comparative privind tarifele si conditiile oferite de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului.

Pe baza optiunilor introduse online de utilizatori, aplicatia va realiza analize comparative ale planurilor tarifare disponibile pe piata din Romania, pentru trei categorii de servicii de comunicatii electronice (telefonie mobila, telefonie fixa si acces la internet in banda larga) si combinatii ale acestora, urmand sa returneze, pentru fiecare interogare, un clasament al celor mai avantajoase 25 de oferte din punct de vedere al pretului (calculat pentru un interval de o luna). In momentul afisarii rezultatelor, vor fi publicate si alte detalii relevante privind ofertele respective (de exemplu, numar de minute sau SMS-uri incluse, perioada de facturare, durata minima a contractelor, datele de contact ale serviciului de relatii cu clientii).

Datele pe baza carora aplicatia va realiza aceste comparatii vor fi furnizate de catre operatorii de comunicatii, care au obligatia de a inscrie in aplicatie orice noua oferta comerciala in termen de 4 zile lucratoare de la lansarea acesteia sau modificarea unei oferte existente.

Aplicatia interactiva va fi implementata ca urmare a prevederilor Deciziei nr. 77/2009 privind obligatiile de informare a utilizatorilor finali de catre furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.