Acasă Politic Bucuresti: Angajatii MAI au intervenit in iunie pentru stingerea a peste 1.100...

Bucuresti: Angajatii MAI au intervenit in iunie pentru stingerea a peste 1.100 de incendii

DISTRIBUIȚI

112683 – 23082012 – Peste 2.000 de pompieri militari, sprijiniţi de pompieri civili, jandarmi montani, vânători de munte şi de echipaje ale Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., au intervenit în luna iulie a.c. pentru stingerea a 1.120 incendii de mirişti, vegetaţie uscată şi fond forestier,

produse la nivel naţional. În urma incendiilor, trei persoane au decedat, iar alte două au fost rănite.

Cele mai multe focare s-au înregistrat în judeţele Olt (103), Timiş (91) şi Dolj (86), principala cauză a producerii acestora fiind focul deschis.

Pentru stingerea incendiilor din zonele de munte greu accesibile au intervenit elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie, care au dispersat asupra focarelor 15.000 de litri apă şi 6.900 de kilograme de pulbere.

Astfel, la data de 23 iulie a.c., un elicopter de la Unitatea Specială de Aviaţie Bucureşti a intervenit în sprijinul pompierilor din Braşov, prin executarea unor misiuni de cercetare aeriană şi stingere a unui focar din zona „Creasta cu Zâmbri” de pe versantul prahovean al Masivului Bucegi, între Claia Mare şi linia de teleferic Buşteni – Babele.

De asemenea, un alt elicopter a participat, la data de 26 iulie a.c., la stingerea a două focare de incendiu din Masivul Făgăraş, la solicitarea pompierilor din judeţul Argeş. Echipajul I.G.Av., alături de echipele de pompieri, a coordonat acţiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie de pe muntele Roşu, pe o suprafaţă afectată de aproximativ 326 de hectare. În cadrul aceleaşi misiuni s-a intervenit şi pe muntele Netotu, vârful Brătila, pe o suprafaţă afectată de aproximativ 303 hectare.

Un elicopter M.A.I. a intervenit, în zilele de 7 şi 8 august a.c., în sprijinul pompierilor din judeţul Maramureş, executând misiuni de cercetare aeriană şi stingere a unui incendiu din zona Vârful Galiuc şi Dosul Colbului din apropierea localităţii Baia Borşa, care afectase aproximativ 90 de hectare.

Pentru prevenirea incendiilor, în ultimele două săptămâni, inspectori  de prevenire din cadrul I.G.S.U., independent sau în cooperare cu specialişti ai altor instituţii ale statului, au efectuat peste 900 de controale, constatând 745 nereguli, pentru care au aplicat 215 sancţiuni (37 de amenzi în cuantum de 53.000 lei şi 178 de avertismente). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.