Acasă Politic Bucuresti: Aspazia Cojocaru, pazita permanent

Bucuresti: Aspazia Cojocaru, pazita permanent

DISTRIBUIȚI

112832 – 30082012 – Judecatorul Aspazia Cojocaru de la Curtea Constitutionala va fi pazita 24 de ore din 24. Procurorul de caz care instrumenteaza dosarul privind amenintarile cu moartea la adresa Aspaziei Cojocaru a decis aceasta masura.

Parchetul General a deschis o ancheta dupa ce judecatorul Aspazia Cojocaru a formulat o plangere in care arata ca a primit amenintari inainte de sedinta in care urma sa se discute avizul de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

La sfarsitul lunii iulie, procurorii din cadrul Parchetului General l-au identificat pe cel care i-a trimis mesajul de amenintare cu moartea judecatorului Aspazia Cojocaru, acesta fiind un detinut din Penitenciarul Giurgiu.

Potrivit procurorilor, din probele administrate in cauza, a rezultat ca unul dintre cele doua acte de amenintare a avut loc in noaptea de 5/6 iulie 2012, intre doua intervale orare 22.00-23.00, respectiv 3.00-4.00 dimineata, iar un al doilea act de amenintare s-a produs, printr-un mesaj transmis Aspaziei Cojocaru, la data de 10 iulie 2012.

Procurorii au mai stabilit, de asemenea, ca doi lucratori de politie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt si Directiei Generale a Municipiului Bucuresti au efectuat in data de 6 iulie 2012, respectiv in data de 7 iulie 2012 verificari in bazele de date privind evidenta persoanelor dupa criteriul „Cojocaru Aspazia”, desi nu aveau in lucru o cauza penala.

In cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de cei doi lucratori de politie pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.