Acasă Politic Bucuresti: Bani pentru primari

Bucuresti: Bani pentru primari

DISTRIBUIȚI

112680 – 23082012 – Ordonanţa privind rectificarea bugetară prevede majorarea cu 332 de milioane de lei (circa 80 de milioane de euro) a Fondului de rezervă bugetară, aceasta fiind, de obicei, metoda prin care se dirijează bani către primăriile coaliţiei guvernamentale.

În opinia privind rectificarea bugetară, Consiliul Fiscal critică această decizie: „Faţă de bugetul aprobat pentru 2012, fondul de rezervă este majorat cu 332 milioane lei, fără a se preciza destinaţia acestei alocări suplimentare. Considerând cele mai bune practici pe plan internaţional în domeniu, Consiliul Fiscal recomandă identificarea explicită a cheltuielilor care pot fi angajate din fondul de rezervă împreună cu o mult mai mare transparenţă, inclusiv prin raportarea periodică către Parlament a nivelului de utilizare al fondului. De asemenea, Consiliul Fiscal recomandă plafonarea sumelor ce pot fi repartizate şi utilizate din fondul de rezervă, ca procent din totalul cheltuielilor.”

În aprilie 2012, Ponta, aflat în opoziţie, spunea că va face plângere penală împotriva premierului Ungureanu, pentru modul în care a alocat către primării sumele din fondul de rezervă. „Sunt hotărât să-i predau dlui MRU o lecţie de drept penal (e specialitatea mea)! În zilele următoare, în calitatea mea de deputat de Gorj, voi depune la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva premierului şi a ministrilor care au contrasemnat o hotărâre de guvern vădit ilegală. Aceştia au comis infracţiunea de abuz în serviciu şi au prejudiciat grav interesele legitime ale locuitorilor celor 51 localităţi din judeţul Gorj care nu au primari PDL!”, a anunţat Ponta, pe blog. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.