Acasă Politic Bucuresti: Bunea Stancu, în incompatibilitate

Bucuresti: Bunea Stancu, în incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

112860 – 31082012 – Agenţia Naţională de Integritate anunţă că a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, precum şi indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese,

respectiv a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie de Stancu Gheorghe Bunea, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila.

În urma evaluărilor demarate la data de 16 ianuarie 2012, s-a constatat că Stancu Gheorghe Bunea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a întocmit şi adoptat atât expunerile de motive, cât şi hotărârile Consiliului Judeţen Brăila, şi a semnat contractele de asociere între Consiliul Judeţean Brăila cu S.C. Clubul de Fotbal Brăila S.A., respectiv cu Asociaţia Sportivă Handbal Club „Dunărea” Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de  7.512.207 lei.

S.C. Clubul de Fotbal Brăila S.A. şi Asociaţia Sportivă Handbal Club „Dunărea” Brăila au ca acţionari majoritari firmele S.C. Concivia S.A., respectiv S.C. Hercules S.A.

Acţionarul majoritar al celor două firme este S.C. Bursagrigrom, unde Stancu Gheorghe Bunea deţine calitatea de acţionar majoritar.

Astfel, beneficiul patrimonial obţinut prin încălcarea prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, este în cuantum de 7.512.207 lei.

De asemenea, ANI a constatatat indicii temeinice referitoare la săvârşirea de către Stancu Gheorghe Bunea a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, şi a infracţiunii de conflict de interese, ca urmare a întocmirii, adoptării şi semnării de către el a expunerilor de motive, a hotărârilor Consiliului Judeţen Brăila şi a contractelor de asociere dintre Consiliul Judeţean Brăila cu S.C. Clubul de Fotbal Brăila S.A. şi Asociaţia Sportivă Handbal Club „Dunărea” Brăila, în baza cărora Consiliul Judeţean Brăila a suferit un potenţial prejudiciu în sumă totală de  7.512.207 lei, respectiv preluarea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 5 ani, de către Asociaţia Handbal Club „Dunărea” Brăila a unui autoturism proprietate privată a Consiliului Judeţean Brăila.

Având în vedere cele de mai sus, ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila săvârşire de către Stancu Gheorghe Bunea a infracţiunii de conflict de interese şi a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, predum şi iniţierea demersurilor prevăzute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat în cazul lui Stancu Gheorghe Bunea organele judiciare competente cu privire la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.