Acasă Politic Bucuresti: Cazul Pivniceru nu figureaza pe agenda sedintei CSM de marti

Bucuresti: Cazul Pivniceru nu figureaza pe agenda sedintei CSM de marti

DISTRIBUIȚI

112553 – 17082012 – Plenul Consiliului Superior al Magistraturii discută în şedinţa progrmată pe 22 august cererea de pensionare a judecătoarei Lidia Bărbulescu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), fost preşedinte al Consiliului Suerior al Magistraturi (CSM) şi vicepreşedinte al ÎCCJ,

precum şi măsurile de competenţa Consiliului ca urmare a recomandărilor din Raportul Comisiei Europene asupra progreselor României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare publicat la 18 iulie.

Pe ordinea de zi a şedinţei se află cererea de eliberare din funcţie prin pensionare a Lidiei Bărbulescu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit unui anunţ postat pe site-ul CSM.

Un alt punct pe ordinea plenului este nota Direcţiei Afaceri Europene, Relaţii Internaţionale privind măsurile de competenţa CSM ca urmare a recomandărilor din cuprinsul Raportului Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu asupra progreselor României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, publicat în această vară.

De asemenea, miercuri vor susţine interviul, în faţa membrilor Consiliului, candidaţii înscrişi la concursul de promovare în funcţia de judecător la ÎCCJ, organizat în perioada 19 martie – 21 septembrie.

Printre punctele şedinţei de miercuri a CSM se numără şi eliberarea din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin demisie, a Vioricăi Trestianu, avizarea proiectului de buget pentru anul 2013 al Ministerului Justiţiei şi validarea rezultatelor concursului pentru numirea în funcţia de inspector-şef şi inspector-şef adjunct ai Inspecţiei Judiciare, desfăşurat în perioada 9 aprilie – 27 iulie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.