Acasă Politic Bucuresti: Ceremonie în onoarea retragerii din activitate a generalului-locotenent Liviu Viorel Nemeș

Bucuresti: Ceremonie în onoarea retragerii din activitate a generalului-locotenent Liviu Viorel Nemeș

DISTRIBUIȚI

112246 – 02082012 – Data de 1 august a reprezentat celebrarea momentului retragerii din activitate a lui Liviu Viorel Nemeş, înaintat în gradul de general locotenent şi distins, prin decret prezidenţial, cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în

Grad de Cavaler şi Meritul Militar clasa I. Festivitatea organizată cu acest prilej, a reunit la sediul central, întregul colectiv al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi invitaţii, Victor Paul Dobre, ministrul delegat pentru Administraţie, Raed Arafat, subsecretar de Stat în Ministerului Sănătăţii şi Constantin Cătălin Chiper, secretar de Stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului.

Inspectorul general, colonelul Marcel Sorin Lucaciu, i-a mulţumit generalului locotenent (r) Nemeş pentru întreaga activitate depusă cu abnegaţie şi dăruire, în calitate de militar. ”Domnul general a trecut prin multe momente alături de această instituţie, reuşind să dea colectivului un dar din ceea ce reprezintă dânsul: energie, entuziasm, loialitate, onestitate, camaraderie, respect şi dragoste, şi sper, ca aceste lucruri să poată trece, prin intermediul nostru, din generaţie în generaţie, mai departe”, a apreciat inspectorul general.

”M-am simţit întotdeauna capabil pentru a executa orice misiune, indiferent de complexitatea sa şi acest lucru s-a întâmplat pentru că v-am avut alături de mine pe dumneavoastră, pentru că am avut alături de mine, cu răspuns oportun, cu reacţie fermă, indiferent de oră, zi sau noapte, cele aproximativ 28.000 de suflete care fac parte din această familie nobilă, expusă riscurilor – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Sunt bucuros că mi-am adus contribuţia la realizarea acestei mari instituţii”, a declarat Nemeș.

În acelaşi context, ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre a declarat: ”Este şi acesta un moment frumos în cariera unui militar. Aş vrea să mulţumesc unui om care a făcut onoare instituţiei, uniformei pe care o poartă şi şcolii care l-a format.”

Raed Arafat i-a urat generalului succes şi o viaţă lungă, aşa cum şi-o doreşte, afirmând: ”Consider că pensionarea nu este un sfârşit de carieră, este doar o transformare către o altă etapă, şi ştiu, că experienţa câştigată pe această perioadă de aproape 40 de ani de activitate, domnul general o va transmite tuturor, ani de zile de acum înainte.”

Ceremonia a fost încheiată cu oferirea darurilor atât din partea invitaţilor, cât şi din partea întregului colectiv al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.