Acasă Politic Bucuresti: Doru Giugula, probleme cu averea

Bucuresti: Doru Giugula, probleme cu averea

DISTRIBUIȚI

112842 – 31082012 – Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta ca a constatat existenta unei diferente semnificative,, in cuantum de 1.116.625 lei, intre averea dobandita ai veniturile realizate, precum si  indicii referitoare la posibila savarsire

a  infractiunii de fals in declaratii, de catre Doru Mihai Giugula, consilier general in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă.

„Veniturile realizate de catre Doru Mihai Giugula, impreuna cu familia, in perioada supusa evaluarii, au fost in cuantum de 456.222 Lei. Averea dobandita de catre Doru Mihai Giugula in perioada exercitarii functiei publice (intervalul 2008 – 2011), pentru care au fost identificate parti de natura nejustificata, este in cuantum de 1.116.625 lei (aproximativ 250.000 euro). 

Avand in vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate de catre Doru Mihai Giugula in perioada exercitarii functiei publice”, se arata in comunicatul ANI.

Agentia mai spune ca are „indicii referitoare la posibila savarsire de catre Doru Mihai Giugula a infractiunii de fals in declaratii”. 

Institutia sustine ca Giugula a fost informat la data de 21 decembrie 2010, respectiv 2 iulie 2012, despre ancheta, iar incepand cu data de 1 iulie 2012 a fost contactat telefonic de inspectorul de caz, fiind intocmite trei procese verbale de convorbire telefonica. 

„In urma acestor convorbiri, Doru Mihai Giugula a sustinut faptul ca se va prezenta la sediul Agentiei in vederea clarificarii aspectelor semnalate, lucru care nu s-a intamplat pana la data intocmirii raportului de evaluare. 

Contrar celor asumate in cadrul discutiilor telefonice, la data de 14 august 2012, Doru Mihai Giugula a transmis Agentiei Nationale de Integritate o adresa prin care afirma faptul ca, acesta a aflat ‘intamplator’ de procedura de evaluare desfasurata in cazul sau. Doru Mihai Giugula nu a transmis un punct de vedere in scopul clarificarii aspectelor semnalate si a exercitarii dreptului la aparare, conform prevederilor legale”, sustine ANI. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.