Acasă Politic Bucuresti: Fara candidaturi pentru Avocatul Poporului

Bucuresti: Fara candidaturi pentru Avocatul Poporului

DISTRIBUIȚI

112747 – 27082012 – Biroul Permanent al Senatului a luat în dezbatere toate punctele înscrise pe ordinea de zi şi a stabilit înregistrarea Proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 44/2012 pentru modificarea

art. 81 din Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, a declarat vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, la finele şedinţei de luni a forului de conducere al Senatului României.

În legătură cu proiectul de lege menţionat, vicepreşedintele Senatului a precizat că acesta va fi analizat în Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, în şedinţa de marţi, 28 august, orele 10.00.

De asemenea, Biroul Permanent a luat act de situaţia la zi privind apartenenţa politică a senatorilor, în cadrul grupurilor parlamentare, Biroului Permanent şi comisiilor permanente. Ioan Chelaru a precizat că din cei 122 de membri ai Senatului, Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat are în compunere un număr de 41 de senatori, Grupul Parlamentar al Partidului Democrat Liberal – 34 senatori, Grupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal – 27 senatori, Grupul Parlamentar Progresist – 12 senatori, Grupul Parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România – 7 senatori, iar un senator este independent.

Vicepreşedintele Senatului a menţionat că, urmare a demisiilor membrilor conducerii Institutului Cultural Român şi a scrisorii primite de Biroul Permanent din partea secretarului general al ICR, la nivelul Senatului se va lua în dezbatere situaţia de fapt şi în prima decadă a lunii septembrie se va găsi o rezolvare în legătură cu noua conducere a acestei instituţii, pe baza propunerilor primite de la grupurile parlamentare.

Senatorul Ioan Chelaru a arătat că până în prezent nu s-au înregistrat candidaturi pentru funcţia de Avocat al Poporului, problema urmând a fi soluţionată, pe baza negocierilor liderilor de grupuri, săptămâna viitoare, când va debuta ultima sesiune ordinară a actualei legislaturi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.