Acasă Politic Bucuresti: Inca 24 de romani repatriati din Siria

Bucuresti: Inca 24 de romani repatriati din Siria

DISTRIBUIȚI

112627 – 21082012 – Ministerul Afacerilor Externe  informează că, în cursul săptămânii trecute, a avut loc o nouă acţiunea de repatriere din Siria în cadrul căreia au fost evacuaţi 24 de cetăţeni români şi 4 cetăţeni sirieni, membri de familie, pe ruta Damasc – Beirut.

Operaţiunea s-a realizat cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc, respectiv Beirut.

MAE adresează mulţumiri autorităţilor libaneze pentru sprijinul acordat acestei operaţiuni de evacuare.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte  că Ambasada României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar în funcţie de situaţia specifică în care aceştia se află. Pentru ca autorităţile române să poată identifica cele mai adecvate modalităţi de sprijin este necesară înregistrarea prealabilă la misiunea diplomatică. Apelul MAE către cetăţenii români aflaţi în Siria este ca aceştia să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României la Damasc, situaţie care le va permite să fie informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă.

În cadrul Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică (+40.21.319.21.37) la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru solicitări de sprijin şi informaţii consulare.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se mai află în Siria să părăsească teritoriul acestui stat cât mai curând posibil prin mijloacele de transport încă operaţionale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.