Acasă Politic Bucuresti: Liderii PPE, bucurosi

Bucuresti: Liderii PPE, bucurosi

DISTRIBUIȚI

112761 – 28082012 – Presedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, si Liderul Grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, saluta intoarcerea in functie a presedintelui Traian Basescu. „Invalidarea referendumului desfasurat pe 29 iulie 2012

a fost constatata de catre Curtea Constitutionala. Salutam implementarea acestei decizii prin sesiunea Parlamentului Romaniei si publicarea in Monitorul Oficial. Acesta a fost singurul pas corect, avand in vederea participarea insuficienta la referendum. Ca urmare, salutam intoarcerea in functie a presedintelui Traian Basescu si incheierea interimatului,” au afirmat Martens si Daul, intr-un comunicat citat de HotNews.ro.

„Salutam decizia responsabila a fiecarui membru al Parlamentului care a fost prezent la sesiunea Parlamentului, indiferent de partidul politic pe care el/ea il reprezinta. Prima datorie a membrilor Parlamentului este sa asigure functionarea adecvata a Parlamentului. In orice democratie reala opiniile diferite trebuie exprimate in Parlament in concordanta cu cadrul legal, fara abuzarea puterilor Parlamentului. Speram cu adevarat ca, de acum inainte, toate fortele politice se vor abtine de la atacuri asupra sistemului judiciar, inclusiv asupra Curtii Constitutionale, si vor contribui la independenta si buna functionare a justitiei din Romania,” au adaugat Martens si Daul.

„In final, salutam in mod calduros intoarcerea in functie a presedintelui Basescu. Sub conducerea lui Traian Basescu Romania si-a gasit locul in Europa datorita eforturilor mari ale poporului roman si a muncii remarcabile a multor institutii din Romania. Aceste realizari nu trebuie supuse niciunui risc de catre politicieni ce aspira spre obtinerea puterii absolute si spre implementarea agendelor lor personale. Conform Constitutiei Romaniei, Traian Basescu a fost ales presedinte al Romaniei pentru un mandat de cinci ani. Asteptam cu nerabdare sa cooperam din nou cu domnia sa pentru continuarea consolidarii pozitiei Romaniei in Europa,” au adaugat Martens si Daul.

Partidul Democrat-Liberal este membru al Partidului Popular European. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.