Acasă Politic Bucuresti: Medicul de la Maternitatea Bucur prins luand mita, judecat in libertate

Bucuresti: Medicul de la Maternitatea Bucur prins luand mita, judecat in libertate

DISTRIBUIȚI

112780 – 28082012 – Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis definitiv marţi că medicul Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, prins în flagrant luând mită 700 de lei de la soţul unei femei căreia urma să-i facă o cezariană, va fi cercetat în libertate.

Instanţa a judecat, marţi, recursul procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti din 17 august, prin care a fost respinsă propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

CAB a respins recursul, astfel că medicul va fi cercetat în libertate şi fără să îi fie impusă vreo măsură restrictivă.

Mircea Conea a fost prins în flagrant, pe 16 august, în timp ce primea 700 de lei de la soţul unei femei pe care medicul urma să o opereze de cezariană, anterior acesta refuzând 300 de lei, pe motiv că suma este insuficientă, potrivit Parchetului.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Mircea Conea, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul Sfântul Ioan – Secţia Maternitatea Bucur.

Soţul femeii a sesizat anchetatorii prin intermediul liniei gratuite Telverde anticorupţie 0800.806.806, reclamând că medicul Mircea Conea a condiţionat efectuarea operaţiei de cezariană de primirea unei sume de bani, s-a arătat într-un comunicat de vineri al Parchetului Capitalei.

Anterior sesizării, soţul femeii îi dăduse medicului Mircea Conea suma de 300 de lei, pe care acesta i-a restituit-o „pe motiv că este insuficientă, condiţionând actul medical de primirea sumei de 700 de lei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.