Acasă Politic Bucuresti: Oprescu: Autostrada suspendata va fi construita

Bucuresti: Oprescu: Autostrada suspendata va fi construita

DISTRIBUIȚI

112834 – 30082012 – Autostrada suspendată va fi construită şi nu va fi un efort financiar pe umerii Primăriei Capitalei, a celor de sector sau ai bucureştenilor, pentru că aceasta va fi făcută în parteneriat public privat, a declarat primarul general Sorin Oprescu,

joi, înainte de şedinţa CGMB.

El a replicat criticilor aduse acestui proiect de către preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul”, Nicuşor Dan, care a susţinut că preţul pe kilometru al acestei autostrăzi ar fi cel mai scump din lume.

“De pe pământ şi interplanetar am avut o comunicare, nu eu personal, ci cei din jurul meu cu cei de pe Lună şi mi-au spus la fel”, a afirmat ironic primarul Oprescu, citat de Capital.

Edilul Capitalei a mai precizat că în interiorul proiectului sunt trecute şi preţurile la ceea ce înseamnă servicii în jurul autostrăzii, tocmai ca ulterior cel care investeşte să-şi poată recupera banii.

Sorin Oprescu a mai spus că acest proiect ar fi trebuit să înceapă „ieri”, menţionând că până în prezent s-au arătat dispuşi să investească oameni de afaceri din China, SUA, Rusia şi Coreea de Sud.

Nicuşor Dan afirmase că preţul de 101,7 milioane de euro pe kilometru de autostradă este unul uriaş în comparaţie cu costul internaţional de execuţie al unei autostrăzi care este de 3 – 10 milioane de euro pe kilometru. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.