Acasă Politic Bucuresti: Oprescu se împrumută pentru Videanu

Bucuresti: Oprescu se împrumută pentru Videanu

DISTRIBUIȚI

112853 – 31082012 – Imprumutul de 800 milioane euro pe care primarul general Sorin Oprescu voia sa-l acceseze pentru a plati datoria de 500 milioane euro rezultata din emiterea de eurobonduri in 2005 si continuarea investitiilor in marile proiecte de infrastructura

a fost respins, initial, in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), dar, pana la urma, consilierii USL au convenit o noua sedinta si au aprobat creditul.

Referitor la cele 500 de milioane de euro pentru plata eurobondurilor, primarul general a declarat ca aceasta suma are data scadenta in 2015 si ca, din cauza acestui imprumut, gradul de indatorare al municipalitatii a fost la maximum, iar noi credite se pot accesa abia dupa plata acestei sume.

Oprescu a declarat dupa sedinta CGMB ca lucrurile au intrat in normalitate, ca alesii locali au „mestecat” bine proiectele de hotarare si ca n-a fost o decizie politica.

Potrivit proiectului de hotarare de Consiliu pusa in discutie joi, primarul Sorin Oprescu este imputernicit sa negocieze cu bancile si sa semneze in numele si pe seama Municipiului Bucuresti contractele de imprumut. Banii ar fi urmat sa fie rambursati din bugetul local.

Potrivit proiectului de hotarare aprobat joi de consilierii generali, restul de 300 milioane de euro din imprumutul de 800 de milioane de euro urmeaza sa fie alocati pentru mai multe proiecte de infrastructura care se afla in lucru sau care urmeaza a fi incepute. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.