Acasă Politic Bucuresti: Parchetul General pune cap la cap cifrele referendumului

Bucuresti: Parchetul General pune cap la cap cifrele referendumului

DISTRIBUIȚI

112459 – 13082012 – Procurorii ICCJ au ridicat de la Autoritatea Electorală Permanentă şi de la societatea comercială desemnată să realizeze procedurile

tehnice copiile listelor electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor în original, folosite la referendumul naţional pentru demiterea președintelui României. Potriivit unui comunicat de presă oficial, de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, au fost ridicate copiile listelor electorale care au fost puse la dispoziţia autorităţilor publice locale, aşa cum s-a stabilit prin H.G. nr. 682 şi 683 din 7 iulie 2012 (lista electorală permanentă în format electronic).

De asemenea, de la DEPABD şi de la BEC a fost ridicată situaţia statistică la nivel naţional privind repartizarea pe secţii de votare, a celor 18.292.514 de alegători înscrişi în copiile listelor electorale permanente (centralizator număr de persoane înscrise pe listele electorale permanente, fiecare secţie de votare) –  pe suport optic (electronic) şi pe suport hârtie, cu menţiunea ,,conform cu originalul”.

De la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a fost solicitată situaţia numerică defalcată pe ani, începând cu anul înfiinţării instituţiei (2002) şi până la data de 8 august 2012 a persoanelor cărora li s-a acordat cetăţenia română şi a persoanelor care au renunţat la cetăţenia română. Copiile pe suport de hârtie a cererilor de renunțare la cetățenia română în perioada 2010-2012, aflate la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, lista adeverinţelor de pierdere a cetăţeniei române eliberate de Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie și lista persoanelor care au redobândit ulterior, la cerere, cetăţenia română.

Procurorii au mai cerut și datele de identificare ale cetăţenilor români care şi-au stabilit domiciliul în străinătate.

            Copiile proceselor verbale, pe suport de hârtie, de la toate secţiile de votare înfiinţate în vederea referendumului naţional din luna iulie au fost ridicate de la Curtea Constituţională.

Până în prezent, în dosarul referendumului, au fost puși sub învinuire chestorul Constantin Manoloiu, directorul  Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, şi secretarul de stat Ioan Căbulea, șeful Departamentului ordine și siguranță publică din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor.

De asemenea, în acelașii dosar procurorul general a cerut Camerei Deputaţilor încuviințarea ridicării imunității parlamentare pentru Victor Paul Dobre, fost secretar de stat în MAI, pentru a putea declanșa începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.