Acasă Politic Bucuresti: Peste trei milioane de votanti nu aveau ce cauta pe listele...

Bucuresti: Peste trei milioane de votanti nu aveau ce cauta pe listele electorale permanente, potrivit Guvernului

DISTRIBUIȚI

112590 – 20082012 – Peste 20.000 de persoane decedate au figurat pe listele electorale de la referendumul pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu, potrivit rezultatelor “minisrecensamantului” pe care Guvernul urmeaza sa le transmita Curtii Constitutionale.

Totodata, dupa ce Ministerul administratiei si Internelor (MAI) a centralizat datele primite de la administratiile locale, cifrele arata ca peste 500.000 de persoane cu acte de indentitate expirate figureaza pe listele electorale, potrivit unor surse citate de Romania TV.

Datele primite din teritoriu privind listele electorale permanente mai indica faptul ca 2,5 milioane de romani cu drept de vot au domiciliul in strainatate.

Aceste cifre urmeaza sa fie transmise, in cursul zilei de luni, catre Curtea Constitutionala, care va decide marti daca referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu este sau nu legal.

Pe liste au fost inscrise 18.292.464 de persoane, iar la votul de pe 29 iulie s-au prezentat 8.459.053 de alegatori.

Scopul urmarit de Cabinetul Ponta este de a scurta listele permanente, astfel incat numarul romanilor care s-au prezentat la urne sa depaseasca pragul de 50% plus unu, impus de CCR pentru validarea referendumului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.