Acasă Politic Bucuresti: Petrache la DNA

Bucuresti: Petrache la DNA

DISTRIBUIȚI

112798 – 29082012 – Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, s-a prezentat miercuri la DNA, unde a fost convocat pentru a fi audiat în legătură cu întâlnirile pe care le avea cu procurorii CSM Marcel Sâmpetru şi George Bălan,

el arătând că nu a vorbit niciodată cu aceştia despre promovări în funcţii, potrivit Mediafax.

Petrache a declarat, la intrarea în sediul DNA, că a fost convocat de procurorii anticorupţie pentru a da, în calitate de martor, o declaraţie în dosarul în care procurorii CSM George Bălan şi Marcel Sâmpetru, precum şi judecătoarea ICCJ Georgeta Barbălată, sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Preşedintele CJ Ilfov a arătat că îi cunoaşte pe procurorii Bălan şi Sâmpetru de mai bine de cinci ani, că este prieten bun cu aceştia şi că a luat cu ei de şapte-opt ori.

Întrebat dacă a discutat cu cei doi sau i-a auzit pe aceştia vorbind despre promovarea în funcţii de conducere, Petrache a arătat că nu, precizând că, în opinia sa, oricine a greşit trebuie să plătească. „Chiar dacă este procuror şi chiar şi eu dacă am greşit, trebuie să plătim potrivit legii”, a spus Petrache

Preşedintele CJ Ilfov a arătat, o dată în plus, că la întâlnirile sale cu cei doi procurori, nu a discutat niciodată chestiuni privind promovări în funcţii şi că Bălan şi Sâmpetru nu i-au solicitat vreun fel de sprijin în legătură cu astfel de situaţie.

Marcel Sâmpetru este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care mai sunt acuzaţi George Bălan, fost vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, şi fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov, Mihai Vlad.

În acelaşi dosar, DNA a început urmărirea penală şi împotriva judecătoarei Georgeta Barbălată, de la Secţia penală a instanţei supreme, pentru favorizarea infractorului, aceasta fiind acuzată că l-ar fi anunţat pe fostul şef al SIPI Ilfov despre percheziţiile ce urmau să aibă loc la locuinţa acestuia, punându-l astfel în gardă.

Vlad Mihai este acuzat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, George Bălan este cercetat pentru complicitate, iar Marcel Sâmpetru de instigare la această infracţiune.- www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.