Acasă Politic Bucuresti: Phillip Gordon: Am auzit ceea ce trebuia

Bucuresti: Phillip Gordon: Am auzit ceea ce trebuia

DISTRIBUIȚI
philip-gordon

philip-gordon112469 – 14082012 – Philip Gordon afirma ca partea americana se asteapta ca liderii romani sa sprijine ceea ce ar fi privit ca un rezultat legitim, referindu-se la referendum,

si ca SUA doresc parteneriatul cu Romania, care ar fi insa greu de aplicat daca ar exista semne de intrebare privind procesele democratice, scrie Euractiv. SUA sustin cele 11 puncte redactate de CE la adresa autoritatilor de la Bucuresti, precizand ca a auzit „ceea ce trebuia” de la oficialii romani cu care a discutat, ramanand de vazut daca acestia vor respecta ce au spus.

„Ne pasa de Romania, de viitorul ei, de democratia ei”, a spus Gordon. El a precizat ca SUA sunt preocupate de recentele evolutii legate de referendum si de procesul prin care aceta este revizuit. „Am venit si pentru a exprima aceste preocupari. Au existat, asa cum se stie, acuzatii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanti, care ar schimba cvorumul de vot si, se pare, incercari de presiune asupra Curtii Constitutionale privind validarea referendumului. Toate aceste acuzatii au ridicat semne de intrebare privind legitimitatea oricarui rezultat care este asteptat”, a spus Philip Gordon. El a mai spus ca SUA sustin pe deplin cele 11 puncte exprimate de Comisia Europeana pentru a ajuta Romania pe calea democratica a acesteia. Intrebat daca Parteneriatul Strategic ar putea fi afectat de evenimentele din Romania, oficialul SUA a declarat, luni, ca tara sa isi doreste un parteneriat puternic intre cele doua state.

„Am stabilit recent acest Parteneriat si vrem sa il vedem functionand in continuare”, a spus Gordon. El a mentionat insa ca punerea in aplicare a unui astfel de proiect de anvergura ar fi dificila daca ar exista semne de intrebare legate de legitimitatea unor procese democratice. Oficialul american a mai spus ca nu a discutat despre posibilitatea mutarii scutului antiracheta din Romania, iar partea americana doreste continuarea proiectului de la Deveselu. El a declarat ca oficialii de la Bucuresti cu care a discutat au exprimat aceeasi pozitie, iar nimeni nu doreste stoparea proiectului.

Gordon a mentionat ca a transmis liderilor cu care s-a intalnit ca partea americana asteapta de la ei respectarea legii si a independentei institutiilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.