Acasă Politic Bucuresti: Prima şedinţă a Consiliului Consultativ Tripartit de la Inspecţia Muncii

Bucuresti: Prima şedinţă a Consiliului Consultativ Tripartit de la Inspecţia Muncii

DISTRIBUIȚI

112867 – 31082012 – Vineri s-a desfăşurat prima şedinţă a Consiliului Consultativ Tripartit organizat la nivelul Inspecţiei Muncii, cu rol de dialog social, format din reprezentanţii desemnaţi ai instituţiei, ai confederaţiilor sindicale şi patronale reprezentative la nivel naţional.

Înfiinţarea Consiliului Consultativ Tripartit a fost prevăzută  în Legea 51-2012 care a modificat Legea 108-1999 privind înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, iar modificările au intrat în vigoare încă de pe 24 martie 2012.

            Partenerii sociali au apreciat rolul Consiliul Consultativ al Inspecţiei Muncii şi şi-au arătat deschiderea pentru a sprijini acest grup operativ de schimb de informaţii, iar acest sprijin să devină o metodă de prevenire a încălcărilor legislaţiei muncii atât pe domeniul relaţiilor de muncă, dar şi în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. S-au facut propuneri pentru viitoarele întâlniri, iar principalele teme sunt legate de dificutăţile de interpretare a legii, nivelul de reprezentativitate, campanii de informare comune pe tema plasării forţei de muncă în străinătate şi a accidentelor de muncă ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate.

            În luna următoare, reprezentanţii confederaţiilor sindicale şi patronale reprezentative la nivel naţional vor transmite Inspecţiei Muncii persoanele desemnate la nivelul fiecărui judeţ pentru a face parte din Consiliile Consultative organizate la fiecare Inspectorat Teritorial de Muncă.

   Modul de organizare şi atribuţiile Consiliului Consultativ Tripartit vor fi dezbătute la următoarea şedinţă, iar acestea vor fi prevăzute în Regulamentul de organizare şi functionare a aparatului propriu al Inspecţiei Muncii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.