Acasă Politic Bucuresti: Salarii uriase la Hidroelectrica

Bucuresti: Salarii uriase la Hidroelectrica

DISTRIBUIȚI

112555 – 17082012 – Salariul mediu acordat angajatilor Hidrolectica este de 1.643 euro, potrivit administratorului judiciar al societatii, Remus Borza.„Contractul colectiv de munca in Hidroelectrica, incheiat in 2005 si care expira in 2014, are multe anomalii, este impovarator pentru indicatorii financiari

ai companiei si incurajeaza nemunca”, a declarat Remus Borza.

Potrivit acestuia, ponderea salariului de baza pentru timpul efectiv lucrat este de 41% din totalul veniturilor pe salariat, iar diferenta de 59% este reprezentata de sporuri si indemnizatii.

„Este atipic, n-am mai auzit nicaieri in lumea asta. Mai mult de jumatate dam pe altceva decat pe munca”, a afirmat Borza.

El a adaugat ca salariatii companiei de stat, intrata in insolventa in luna iunie a anului curent, beneficiaza de 70 de beneficii, prime jubiliare, indemnizatii, a caror pondere este mai mare cu 300% fata de salariul de baza.

Borza a precizat ca, potrivit contractului colectiv de munca, un salariat disponibilizat beneficiaza de 48 salarii compensatorii, in timp ce o persoana care iese la pensie primeste echivalentul a 12 salarii.

„Un sofer de la Hidroelectrica are un salariu brut in luna iunie 2012 de 9.900 lei”, a spus Borza. Salariile de incadrare ale soferilor in Hidroelectrica pornesc de la 2.700 de lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.