Acasă Politic Bucuresti: Seful diplomatiei franceze îsi amană vizita in Romania “din ratiuni obiective”

Bucuresti: Seful diplomatiei franceze îsi amană vizita in Romania “din ratiuni obiective”

DISTRIBUIȚI

112709 – 24082012 – Ministerul Afacerilor Externe anunta ca vizita pe care ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, urma sa o faca pe 3 septembrie in Romania, s-a amanat ”din ratiuni obiective”. „La data de 3 august 2012, MAE francez a anuntat MAE roman

ca ministrul Laurent Fabius nu mai poate fi prezent la data de 3 septembrie 2012 la Bucuresti, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane (RADR), avand in vedere un alt angajament pe care ministrul francez il are in plan extern, astfel ca vizita a fost amanata din ratiuni obiective”, se arata intr-un comunicat al MAE.

Astfel, MAE apreciaza ca ideile insinuate de fostul ministru de Externe Teodor Baconschi privind izolarea Romaniei pe plan extern si anularea vizitei sefului diplomatiei franceze reprezinta o dezinformare a opiniei publice si precieaza ca „nu a existat o confirmare scrisa a participarii oficialului francez  la RADR, fiind exprimat doar un acord verbal de principiu”.

Totodata, MAE reaminteste ca ministrul de Externe, Titus Corlatean, a avut avut joi „o convorbire telefonica fructuoasa, desfasurata in termeni extrem de amicali, cu omologul francez privind decizia Guvernului de la Paris de  relaxare a conditiilor de acces pe piata muncii pentru cetatenii din Romania si Bulgaria si masurile luate de autoritatile de la Paris vizand integrarea sociala a cetatenilor de origine roma. Discutia s-a axat si pe procesul in curs de actualizare a planului de masuri de implementare a Parteneriatului strategic romano-francez, care sa includa proiecte concrete in domenii de interes comun (cooperare in plan politic, economic, investitional, cultural, francofonie, cooperare descentralizata etc.)”.

Potrivit comunicatului citat, ministrul Titus Corlatean ar urma sa aiba cu omologul francez si o intrevedere  in marja reuniunii Gymnich, care se va desfasura  in Cipru, in perioada 7-8 septembrie 2012. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.