Acasă Politic Bucuresti: Sorin Oprescu a discutat cu ministrul Dezvoltarii deblocarea unor proiecte pentru...

Bucuresti: Sorin Oprescu a discutat cu ministrul Dezvoltarii deblocarea unor proiecte pentru Bucuresti

DISTRIBUIȚI

112657 – 22082012 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit miercuri, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu ministrul Dezvoltarii, Eduard Hellvig, cu care a discutat despre deblocarea unor proiecte de interes pentru Bucuresti,

a caror solutionare a fost tergiversata pana in prezent, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

Astfel, cei doi au discutat, in prezenta secretarilor de stat Marcel Bolos si Iulian Matache, a viceprimarului Marcel Nicolaescu si a arhitectului sef al Capitalei Gheorghe Patrascu, despre reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriilor Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu si a Spitalului Clinic de Ortopedie Foisor, modernizarea infrastructurii rutiere Piata Sudului, precum si amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca si Tei si proiectul Esplanada.

La sfarsitul intalnirii, Sorin Oprescu, a declarat ca “Bucurestiul este capitala, orasul cel mai puternic, motorul de dezvoltare a tarii. Menirea, datoria, si responsabilitatea mea ca Primar General este sa fiu consecvent si constant in actiunile si principiile mele de a face administratie eficienta si constructiva in interesul locuitorilor Bucurestiului. Din aceasta perspectiva, la intalnirea de astazi cu Ministrul Dezvoltarii, Eduard Hellvig, am discutat despre dezvoltarea si crearea unei baze de lucru pentru implementarea unor proiecte concrete in domeniile turismului si modernizarii orasului, despre o absorbtie cat mai mare a fondurilor europene la nivelul Bucurestiului, despre propuneri concrete de masuri si modificari legislative si normative pentru cresterea eficientei in ceea ce priveste consolidarile cladirilor cu risc seismic crescut, precum si despre legea fatadelor.”

La randul sau, ministrul Eduard Hellvig a declarat ca “Pentru noi, ca minister, Bucurestiul este prioritar nu doar pentru ca este Capitala tarii, ci pentru ca reprezinta cel mai important pol de dezvoltare economica si turistica. Din punctul meu de vedere, Bucurestiul trebuie sustinut intensiv pentru ca aici este concentrata o mare parte a populatiei, precum si a activitatii economice si culturale a Romaniei. Este o carte de vizita pe care trebuie sa o construim permanent pentru a o putea prezenta fara rezerve. Iata de ce am toata deschiderea si toata sustinerea pentru proiectele  menite sa contribuie la dezvoltarea  Bucurestiului”.

Ministrul Eduard Hellvig a ridicat problema cartierului de locuinte ANL Henry Coanda, obtinand confirmarea din partea primarului general ca Primaria va incepe lucrarile de asfaltare ale Bd. Nisipoasa din acest cartier.

Atat primarul general cat si ministrul Dezvoltarii au stabilit ca este necesara urgentarea adoptarii deciziilor in ceea ce priveste obiective de interes pentru Capitala si reducerea birocratiei si au stabilit infiintarea unui grup de lucru comun al ministerului si primariei pentru problemele care privesc dezvoltarea Capitalei, dar si pentru atragerea de fonduri europene. Totodata, cei doi oficiali au convenit initierea unui proiect pilot de finantare a restaurarii unor cladiri istorice, in contextul noului Program National de Reabilitare a Centrelor Istorice.

Cele doua parti au luat in discutie si posibilitatea de a concepe, pentru perioada urmatoare de programare, un program de dezvoltare regionala adaptat Bucurestiului, tinand cont de nevoile specifice de dezvoltare urbana si regionala. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.