Acasă Politic Bucuresti: SRI cere declararea ca indezirabile a opt persoane suspecte ca fac...

Bucuresti: SRI cere declararea ca indezirabile a opt persoane suspecte ca fac parte din organizatia Hamas

DISTRIBUIȚI

112706 – 24082012 – Serviciul Român de Informaţii (SRI) a cerut Parchetului Curţii de Apel Bucureşti declararea ca indezirabile a opt persoane din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani. Potrivit televiziunilor de stiri, cei 8 sunt suspectati că fac parte din Hamas. 

„Intenţia acestora era de a constitui o structură de sprijin pentru o activitate de migraţie”, a declarat Sorin Sava, seful Biroului de presă al SRI. Operaţiunea SRI de identificare a celor opt persoane s-a desfăşurat între lunile aprilie şi august, a mai spus Sorin Sava

La data de 22 august, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, conform dispoziţiilor din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, a sesizat Curtea de Apel Bucureşti „pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a unui grup de opt persoane provenind din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani, pentru motive de securitate naţională”.

„În cauză au rezultat indicii privind desfăşurarea de către aceste persoane de acţiuni subversive în favoarea unor grupuri considerate teroriste de către organismele internaţionale”, a precizat sursa citată.

Astfel, în perioada aprilie – august 2012, cele opt persoane au urmărit verificarea posibilităţilor de constituire în România a unei eventuale structuri de sprijin pentru activităţi de migrare ilegală ce puteau fi folosite de membrii unor organizaţii teroriste active la nivel internaţional. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.