Acasă Politic București: Consiliul Concurenţei analizează preluarea SC. PETROM LPG SA de către SC...

București: Consiliul Concurenţei analizează preluarea SC. PETROM LPG SA de către SC Crimbo Gas International SRL

DISTRIBUIȚI

consiliul_concurentei – 112348 – 07082012 – Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare care urmează a se realiza, prin dobândirea controlului unic direct, de către Crimbo Gas International asupra SC PETROM LPG SA. Preluarea controlului de către Crimbo Gas International

se face prin achiziţionarea majorităţii acţiunilor (99,9%) companiei SC PETROM LPG SA de la OMV PETROM SA. Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice.

Potrivit Legii concurenţei nr.21/1996 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurenţei operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice prevazute în acest act normativ. Acestea sunt îndeplinite dacă cifra de afaceri cumultată a agenţilor economici implicaţi intr-o operaţiune de concentrare economică depăşeşte echivalentul în lei a 10.000.000 de euro şi există cel puţin doi agenţi economici implicaţi în operaţiune care realizează pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 de euro.

Crimbo Gas International, întreprindere românească înfiinţată în anul 2004, este implicată în activităţi de distribuţie GPL.

Petrom LPG, membră a grupului OMV Petrom, este activă în domeniul distribuţiei de GPL în următoarele forme: GPL auto, butelii aragaz şi propan.www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.