Acasă Politic Bucureşti: Joaca de-a suspendarea

Bucureşti: Joaca de-a suspendarea

DISTRIBUIȚI

 – 112211 – 01082012 – Decizia pe care o va lua Curtea Constituţională ar putea inflama din nou spiritele politicii de pe malurile dâmboviţene. Dacă judecătorii Curţii nu oferă o soluţie tranşantă, decizia va ajunge pe masa Parlamentului, dar acesta va fi pus în faţa unui vid constituţional. Potrivit afirmaţiilor lui Toni Greblă, preşedintele Comisiei Juridice din Senat, în cazul în care nu avem parte de o decizie tranşantă din partea Curţii, Parlamentul nu poate demite preşedintele, pentru că nu există prevederea în Constituţie. În acest caz, referendumul ar putea fi reluat.

Curtea Constituţională a recunoscut necesitatea unui Cod Electoral. Prin decizia de astăzi va forţa adoptarea unei astfel de legi şi va modifica legea referendumului. Curtea va decide refacerea legii referendumului şi eliminarea cvorumului astfel încât să nu mai fie nevoie niciodată de o astfel de prevedere, la niciun tip de alegeri. Măsura ar fi aplicată inclusiv la alegerile locale.

În aceste condiţii s-ar putea reface referendumul, dar fără prag. Parlamentul ar urma să modifice legea, iar Curtea ar putea decide un nou referendum.

Pentru a aplica o astfel de decizie a Curţii ar fi nevoie doar de o lege şi de un articol special. Practic, Parlamentul îl va mai suspenda odată pe Băsescu şi în termen de o săptămână românii vor fi chemaţi din nou la urne la un nou referendum, dar fără cvorum. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.