Acasă Politic București: Ministrul Mediului şi Pădurilor s-a întâlnit cu ambasadorul Israelului în România

București: Ministrul Mediului şi Pădurilor s-a întâlnit cu ambasadorul Israelului în România

DISTRIBUIȚI

112345 – 07082012 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, s-a întâlnit marți, 7 august, cu excelența sa Dan Ben-Eliezer, ambasadorul statului Israel în România.

Pe agenda reuniunii s-au aflat preponderent subiecte din domeniul schimbărilor climatice, în condiţiile în care Uniunea Europeană şi-a asumat, sub preşedinţia cipriotă, atingerea unor obiective de parcurs importante în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, cei doi oficiali au discutat cu privire la gestionarea durabilă a resurselor de apă, Israelul fiind un etalon din acest punct de vedere.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul Dan Ben-Eliezer a ţinut să îl asigure pe ministrul român al mediului că „Israelul dorește să continue foarte buna cooperare cu România în domeniul schimbărilor climatice. Suntem de părere că interesele noastre converg pentru a stabili ținte viitoare realiste și o colaborare eficientă în ceea ce privește procesul de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”.

Ministrul Mediului a precizat că susţine abordarea pro-activă a Uniunii Europene în susţinerea politicilor de reducere a emisiilor, subliniind totodată importanţa mecanismului consensual la nivelul UE, astfel încât aceste politici să asigure atât protejarea integrităţii de mediu, cât şi reducerea decalajului de competitivitate între membriii UE şi utilizarea celui mai eficient mix de resurse energetice la nivelul fiecărui stat membru.

Rovana Plumb a subliniat oportunitatea pe care țara noastră o poate reprezenta pentru firmele israeliene care doresc să investească în România. “România și Israel au o colaborare foarte bună, care trebuie valorificată la adevăratul potențial. Relațiile economice sunt echilibrate, iar situația de stabilitate macroeconomică din România trebuie exploatată de firmele israeliene, pentru a investi acum în proiecte de infrastructură în România, mai ales în domeniul apelor” a declarat ministrul Mediului.

Ministrul Mediului și Pădurilor a felicitat Israelul pentru excelentul management al resurselor de apă și pentru eficiența desăvârșită de care a dat dovadă de-a lungul timpului în acest domeniu. „România are nevoie de transfer de know-how și de experiență în acest domeniu, pentru că resursele de apă trebuie gestionate în mod sustenabil din respect pentru generațiile următoare” a subliniat Rovana Plumb.

Ambasadorul Dan Ben-Eliezer a apreciat în mod deosebit susţinerea României, precum şi poziţia proactivă a ţării noastre în identificarea unor soluţii eficiente atât în domeniul schimbărilor climatice cât și în ceea ce privește managementul durabil al resurselor de apă. Ambasadorul a anunţat că va transmite omologului israelian al ministrului Rovana Plumb propunerile şi poziţia ţării noastre, vizând continuarea cooperării pe aceleaşi baze consistente şi pe o consultare permanentă, în domeniul protecţiei mediului şi a schimbărilor climatice.

Cu ocazia acestei întâlniri, ministrul Mediului și Pădurilor a primit, prin intermediul ambasadorului Dan Ben-Eliezer, o invitație din partea omologului său israelian, ministrul Protecției Mediului, Gilad Erdan, pentru a discuta la nivel interministerial despre viitoarea cooperare dintre cele două state în domeniul protecției mediului înconjurător. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.