Acasă Politic București: Unicul Horatiu Malaele a primit Placheta Orasului Bucuresti

București: Unicul Horatiu Malaele a primit Placheta Orasului Bucuresti

DISTRIBUIȚI

– 112247 – 02082012 – Primarul general, Sorin Oprescu, i-a acordat joi Placheta Orasului Bucuresti, marelui actor si regizor Horatiu Malaele, in semn de recunostinta pentru intreaga sa activitate. ”Unic si irepetabil, inconfundabilul nostru Horatiu Malaele este, asa cum bine stim, un mare artist, cu totul special.

Actor, regizor, caricaturist si scriitor, el este un fenomen artistic care nu inceteaza sa ne uimeasca. Este un continent al creativitatii pe care il exploram mereu cu incintare, o stea ce straluceste seara de seara pe scena, transformindu-ne pe noi toti – prieteni, colegi si spectatori in marii lui admiratori. (…) Draga Horatiu, iti multumim ca ai venit, ca ne uimesti, ca ne incanti si ca stralucesti mereu pentru noi. Te rugam sa primesti in schimb Placheta orasului Bucuresti si o stea pe Aleea Celebritatilor, ca semn al respectului, admiratiei si iubirii noastre pentru tine’’, a mentionat Oprescu.

La randul sau, Horatiu Malaele a declarat: „Va multumesc pentru aceasta frumoasa manifestare de simpatie care probeaza o dovada de iubire de ambele parti. Un asemenea gest se face ori din dragoste, ori din ura. Un proverb islamic spune ca daca vrei sa distrugi un om mai intai trebuie sa-l iubesti. In oricare din cazuri va raman recunoscator pentru aceasta forma subtila, aristocratica de a fi calcat in picioare cu atata gratie. Sa fiti sanatosi si veseli’’, a incheiat marele actor.

Cu aceeasi ocazie, Horatiu Malaele a primit o stea pe Aleea Celebritatilor – Walk of Fame, alaturandu-se astfel altor mari personalitati ale teatrului si filmului din Romania, care au primit aceeasi distinctie: Stefan Iordache (postum), Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Mariana Mihut, Tamara Buciuceanu-Botez, Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Mircea Albulescu, Draga Olteanu Matei, Stela Popescu, Ion Caramitru, Iurie Darie, Marin Moraru. Aleea Celebrităţilor – Walk of Fame este un proiect iniţiat în ianuarie 2011 si găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România.

Horaţiu Mălăele este actor de teatru şi film, regizor, caricaturist, pictor şi scriitor român. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1975. În 1975 şi-a început cariera de actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, ca apoi, dupa 1980, să ajungă în Bucureşti la Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis. Printre numeroasele spectacole regizate care au inregistrat un mare succes se numără: „Puricele”,”O sărbătoare princiară”, „Poiana boilor”, „Podu'”, „Lecţia”, „Măscăriciul”, „Revizorul”, „Carlo contra Carlo”, „S-a sfârşit cum a-nceput”.

De la debut şi până în prezent, Horaţiu Mălăele a obţinut numeroase premii pentru interpretare şi pentru regie, dar şi premii speciale: trofeul UNITER, în 1992, pentru „Mincinosul”, trofeul pentru regie la Festivalul Comediei Româneşti, în 1994, premiul UNITER, pentru „Unde-i revolverul”, în 1998 etc. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.