Acasă Politic Constanța: Evaziune de 7,76 milioane de euro identificată de Garda Financiară Constanţa

Constanța: Evaziune de 7,76 milioane de euro identificată de Garda Financiară Constanţa

DISTRIBUIȚI

 112375 – 08082012 Între 24 iulie şi 5 august 2012, comisarii Gărzii Financiare Constanţa au identificat un prejudiciu total estimat la 7,76 milioane de euro cauzat bugetului de stat de o firmă care efectua livrări fictive de motorină şi au emis Decizie de instituire a măsurilor asigurătorii.

De asemenea, comisarii au mai verificat 775 agenţi comerciali şi au constatat contravenţii pentru care au aplicat 480 amenzi în valoare totală de 1.069.300 de lei.

”În perioada menţionată comisarii Gărzii Financiare Constanţa au controlat atât firme care activează pe litoral, cât şi agenţi economici care comercializează cereale. S-a urmărit cu prioritate fiscalizarea veniturilor prin emiterea de bonuri fiscale, verificarea documentelor de provenienţă a mărfurilor şi modul de întocmire a documentelor financiar-contabile. De asemenea, este important de menţionat că a fost identificat un prejudiciu în valoare totală de 35.194.630,17 lei cauzat bugetului de stat de o societate comercială, care a înregistrat livrarea fictivă a 16.657,91 litri motorină, pentru a cărui recuperare s-a emis Decizie de instituire a măsurilor asigurătorii,” a declarat Alexandru Cristea, purtător de cuvânt al Gărzii Financiare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.