Acasă Politic Constanta: Dan Matei Aghaton vede, pe litoralul romanesc, plaje curate, all-inclusive de...

Constanta: Dan Matei Aghaton vede, pe litoralul romanesc, plaje curate, all-inclusive de calitate si servicii de calitate!

DISTRIBUIȚI

112285 – 05082012 – Litoralul românesc şi-a revenit spectaculos în acest an, gradul de ocupare

peste week-end fiind de sută la sută, iar peste săptămână de circa 98 la sută, conform cifrelor oferite de hotelierii din cadrul Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii. Succesul din acest an al litoralului românesc îl depăşeşte chiar şi pe cel din 2008, când România încă nu cunoştea criza, iar puterea de cumpărare a populaţiei era mult mai mare. Revenirea turiştilor români pe litoralul autohton se datorează eforturilor făcute de hotelieri şi de tur-operatori de a oferi condiţii mai bune şi de a menţine preţurile la niveluri comparabile cu cele ale concurenţei străine. În plus, a început să funcţioneze şi în România un all-inclusive de calitate care este foarte căutat de familii.

Litoralul românesc a convins pentru că plajele sunt curate, pentru că serviciile s-au îmbunătăţit considerabil şi pentru că atmosfera creată este unică şi confortabilă pentru turiştii români care se simt ca acasă şi beneficiază de bucătăria autohtonă, foarte apreciată de cei aflaţi în vacanţă. Evenimentele mondene şi cele care încurajează turismul de distracţie sunt şi ele o atracţie pentru turişti şi îşi îndeplinesc rolul de a oferi diversitate de activităţi şi de a face sejurul la mare mai interesant, se arată într/un comunicat semnat de Dan Matei Aghaton.

”Trebuie gândit un program special de oferte pentru septembrie pentru a prelungi sezonul şi pentru a menţine gradul de ocupare al litoralului şi la începutul toamnei, profitând de vremea bună care se anunţă. În continuare, nimeni nu trebuie să se culce pe laurii acestui succes şi pe faptul că turiştii români au oferit o nouă şansă litoralului românesc. Acesta are nevoie şi de dezvoltare durabilă, în aşa fel încât condiţiile să fie tot mai bune de la an la an, iar turiştii români să revină cu plăcere. Mai mult, există miza importantă a atragerii turiştilor străini, iar aici bătălia nu e nici pe departe câştigată. Dar, în condiţiile în care sezonul cald se prelungeşte în fiecare an, iar condiţiile oferite se îmbunătăţesc, litoralul românesc are şansa să concureze cu ţările învecinate şi să devină o destinaţie favorită şi pentru turiştii străini. Pentru acest lucru mai este nevoie însă şi de o promovare pe măsură în ţările de unde am putea atrage turişti, şi este vorba, în principal, de cele fără litoral. Turiştii străini care se reorientează dinspre Grecia din cauza problemelor economice şi sociale din această ţară sunt în continuare o ţintă pentru turismul românesc care poate suplini măcar o parte din litoralul elen dacă se depune un efort serios şi concentrat în acest sens”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.