Acasă Politic Londra: Britanicii s-au săturat de Uniunea Europeană şi sunt fericiţi, în proporţie...

Londra: Britanicii s-au săturat de Uniunea Europeană şi sunt fericiţi, în proporţie de 80%, că nu folosesc euro

DISTRIBUIȚI

 – 112504 – 1508201 – Potrivit unui sondaj realizat de o firmă canadiană, aproape jumătate dintre cetăţenii Marii Britanii ar vota pentru

ieşirea ţării din Uniunea Europeană, în cazul în care s-ar organiza un referendum pe această temă. Un procent de 46 din cetăţenii britanici doresc ieşirea din UE, iar 54% cred că ultimii 40 de ani de când Marea Britanie este membru al UE au avut unefect negativ asupra ţării şi 81% sunt fericiţi că nu folosesc euro.

Un alt sondaj realizat în decembrie 2010 indica faptul că 48% dintre cetăţeni doreau ieşirea din UE.

Pe fondul discuţiilor din UE privind o nouă uniune bancară şi politică, purtătorul de cuvânt al Foreign Office a declarat pentru EUObserver că, în conformitate cu Legea UE din 2011, un referendum se declanşează în mod automat „dacă oricare din aceste schimbări conduc la un transfer de competenţe de la Marea Britanie la UE”.

Alegerile britanice sunt, de asemenea, un factor în decizia privind organizarea unui referendum, notează EUObserver. Ryan Bourne, analist la Centrul pentru Studii Politice, a spus că atunci când au loc alegeri – fie în 2015 când a fost planificat, fie mai devreme – fiecare partid va trebui să adopte o poziţie clară în privinţa UE. În opinia sa, Partidul Conservator ar putea decide organizarea a două referendumuri. În octombrie 2011 parlamentul britanic a votat cu o largă majoritate împotriva organizarii unui referendum pe tema retragerii din Uniunea Europeană. Dintre cele 594 de voturi exprimate, peste 480 au fost împotriva referendumului, fapt ce a conferit guvernului o victorie confortabilă. – www.promptmedia.ro (sursa – Agerpress)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.