Acasă Politic Onesti: Profesor din Onesti, retinut pentru luare de mita

Onesti: Profesor din Onesti, retinut pentru luare de mita

DISTRIBUIȚI

112749 – 27082012 – Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus, pe 26 august a. c., reţinerea unui profesor de matematică de la un colegiu din municipiul Oneşti, pentru luare de mită.Potrivit procurorilor, pe 22 martie 2012,

la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a fost formulat un denunţ cu privire la faptul că profesorul de matematică menţionat constrânge elevii din clasa a IX – a să facă meditaţii particulare la domiciliul său din Oneşti. Profesorul îi determina pe elevi să ofere sume de bani săptămânal, cu scopul de a le da note de trecere pentru a nu rămâne corigenţi la materia sa.

În urma denunţului formulat şi a activităţilor specifice desfăşurate, în data de 26 august 2012, lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bacău, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.), precum şi a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău l-au surprins pe profesor, în timp ce primea de la doi elevi suma de 350 lei, cu scopul de a le asigura promovarea examenului de corigenţă, prin punerea la dispoziţie a subiectelor rezolvate la materia pe care o preda.

Totodată, au fost efectuate percheziţii la domiciliul profesorului, precum şi la colegiul din Oneşti, unde acesta este cadru didactic.

Învinuitul a fost reţinut, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.