Acasă Politic Pitesti: Dacă nu intră în legalitate, construcţia microhidrocentralelor din judeţul Argeş va...

Pitesti: Dacă nu intră în legalitate, construcţia microhidrocentralelor din judeţul Argeş va fi suspendată

DISTRIBUIȚI

112756 – 28082012 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, s-a aflat luni, în vizită în judeţul Argeş, la microhidrocentralele de pe râul Capra pentru evalua situaţia acestor construcţii, ca urmare a scrisorii Comisiei Europene pe acest subiect.

La discuţiile pe tema microhidrocentralor de pe râul Capra au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Coaliţiei pentru Mediu.

“Din 2011 a existat suspiciunea, atât în România, cât şi la Bruxelles, că aceste microhidrocentrale nu se construiesc în deplina respectare a legii. După ce am primit solicitarea de informaţii de la Comisia Europeană, am cerut mai multe controale pe teren. În urma acestor controale au fost dispuse măsuri care, dacă nu vor fi luate până la data de 16 septembrie,  conform legii, va fi suspendată activitatea pentru 6 luni. În discuţiile pe care le-am avut cu colegii de la instituţiile de mediu, pe acest subiect, concluzia a fost  aceea că este necesară refacerea studiului de impact asupra mediului. La revizuirea avizului de mediu trebuie ţinut cont de toate modificările care au intervenit în legislaţia comunitara in ultimii ani. Un cuvânt important trebuie să îl aibă custodele ariei protejate în cadrul căreia se află aceste investiţii”, a declarat ministrul Rovana Plumb, care a anunţat că va invita Coaliţia pentru Mediu  la şedinţa Comisiei de Analiză Tehnică în care se va decide modalitatea de soluţionare a problemelor legate de microhidrocentrale.

Ministrul Mediului şi Pădurilor a adăugat că „sunt necesare proceduri clare care să stea la baza realizării studiilor de impact asupra mediului pentru construcţia de microhidrocentrale astfel încât natura, care este principala noastră grijă să nu sufere, să putem avea şi energie regenerabilă şi să  nu mai avem solicitări de informaţii de la Comisia Europeană, pentru că nişte actori politici din fosta guvernare nu şi-au făcut treaba”.  

Comisia Europeană a transmis o solicitare de informaţii cu privire la construcţia de microhidrocentrale. Având în vedere această scrisoare ministrul  Rovana Plumb a dispus, în perioada iunie-august 2012, o serie de controale pentru verificarea modului în care sunt respectate reglementările în vigoare în cazul microhidrocentralelor din judeţul Argeş. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.