Acasă Politic Soprana Mirela Zafiri a fost gasita moarta in locuinta sa

Soprana Mirela Zafiri a fost gasita moarta in locuinta sa

DISTRIBUIȚI

112752 – 27082012 – Celebra soprana Mirela Zafiri, prim-solista Operei Brasov, a fost gasita moarta, luni, in locuinta sa. Artista trebuia sa plece in concediu cu sotul sau. Artista, in varsta de 41 de ani, a murit dupa o lunga suferinta, pe care a tinut-o ascunsa fata de public.

Mirela Zafiri a inceput sa se simta rau de anul trecut, dupa un spectacol sustinut pe scena operei brasovene, insa aceasta a fost foarte discreta in privinta suferintei. Se pare ca Zafiri avea o boala incurabila.

„De ceva vreme se plangea ca este obosita si nu se simte bine, dar medicii nu i-au gasit nimic. Acum s-a dus Mirela mea! O s-o aduc la Lugoj”, a declarat mama sopranei, citata de Romania TV.

Mirela Zafiri s-a nascut in Lugoj, unde a studiat pianul, viola si chitara. A fost licentiata in canto a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti si absolventa a Masterului Universitatii de Muzica Bucuresti, specializarea Arta vocala. 

A sustinut 120 concerte de arii cu orchestre in Italia, Grecia si Spania si a participat la numeroase festivaluri nationale si internationale. Vorbea italiana, franceza, engleza, rusa si greaca.

A fost laureata a festivalurilor „Mihail Jora” (1998) si „Ionel Perlea” (1999). A fost recompensata de-a lungul anilor cu premii pentru notabilele interpretari, atat in tara cat si in strainatate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.